Over ons

Tassenboetiek Trukado

Mijn naam is Yasmina Dokter. Ik ben het kloppende hart achter de naam Boutique Trukado

Geboren en getogen in Rusland ben ik altijd een echte kosmopoliet geweest in hart en nieren. Mijn grootste droom was om de wereld te zien, andere talen te leren, dingen te doen en laten hoe ik het zelf wil. Maar hoe maak je jouw droom een werkelijkheid als je in een toen nog  ‘gesloten land’ woont? ‘Je moet je droom niet opgeven, maar er naar toe werken’, zo zei mijn moeder altijd. En het klopte wel!

Naar het afronden van mijn hbo-opleiding Warenkennis & Management heb ik een leuke baan aangeboden gekregen bij het Stadshandelkantoor te Rostov aan de Don, mijn geboorteplaats. Het was een baan waarbij ik veel contacten heb moeten leggen tussen winkels uit mijn regio en landelijke leveranciers in de levensmiddelen branche. Omdat ik van jongs af aan een ondernemend en leergierig type ben en altijd zeer nieuwsgierig ben naar de nieuwe mensen, contacten en mogelijkheden, werd ik door een groot bedrijf benaderd om daar te komen werken  bij de juridische afdeling. Het was een geweldige job met veel nieuwe contacten en veel reizen. Er stond een schitterende carrière  op mij te wachten.

Maar…..

Toen werd in Rusland een nieuwe president verkozen en viel het land uit elkaar. Als gevolg hier van werden grote bedrijven razendsnel geprivatiseerd. Zo ontstond er een fenomeen: ‘New Russians’. Er werd een nieuwe ‘grote baas’ toegewezen aan het bedrijf waar ik werkte. Plotseling werd mijn takenpakket herzien en werden er taken toegevoegd die niet bij een bedrijfsjuriste hoorden te liggen.

PLAN ‘B’

Als een ondernemend type heb ik geleerd om altijd een plan ‘B’  te hebben en ook een plan ‘C’ en ‘D’ mocht het nodig zijn. Tijdens mijn hbo-opleiding had ik als bijverdienste een kleine handel opgezet. Het leverde in korte tijd een boven gemiddeld maandloon op (voor Russische begrippen). Ik had dus twee inkomens.  Dus zei ik tegen de ‘grote baas’  dat ik mijn kwaliteiten beter kan inzetten waar ik het zelf wil en nam ik ontslag.

Alles heeft een reden.

Tegen die tijd werd het reizen naar het buitenland iets gemakkelijker in de zin van bedrijfsvoering. Nodige financiële middelen had ik ook. Dus met veel enthousiasme heb ik van mijn handeltje een fulltime baan gemaakt. Heerlijk voelde het! Zelf eigen ideeën uitvoeren, zelf inkopen doen waar en wanneer ik het zelf wilde. Het ging heel goed en ook heel snel. Binnen een jaar kon ik drie mensen een baan bieden, een jaar later kwamen er nog vier werknemers bij en later nog drie. Hoe goed kon ik het nog hebben!

Go girl, go!

Met de val van de Sovjet Unie verdween ook orde, handhaving en bescherming van de overheid op de eerlijke handel.

In de ontstane situatie kon ik niet meer de handel bedrijven zoals ik het graag wilde. Ik wilde alles opgeven en opnieuw beginnen. Maar niet in Rusland.

In al deze goede en slechte tijden werd ik altijd bijgestaan door mijn moeder. Het meest bijzondere en mooiste mens die ik ooit heb gekend, dankzij wie ik ben geworden wat ik nu ben. Mijn moeder zei toen tegen mij ‘meisje, het is nu de tijd om voor jouw  droom te gaan. Verspil je tijd niet, maar ga er voor! Haar advies werd omgezet naar een concrete actie. Ik verhuisde naar Dubai, The City of the Gold in het magische Midden Oosten om daar een nieuw leven te beginnen.

Het is niet alles goud wat er blinkt

Dubai, Arabische Emiraten was een onvergetelijke ervaring in mijn leven. Een heel fascinerend land dat op een sprookje lijkt uit 1001 nacht. Alles was er anders: mensen, gebouwen, taal, eten, het hele leven. Heel veel zoon en luxe, geen maffia, kortom een ideale plek om weer te gaan ondernemen. De winkelruimtes werden bijna kant-en-klaar afgeleverd, op verlichting en meubilair na, huurcontractduur kon elke 6 maanden verlengd worden, ik zat nergens aan vast. Jeetje, wat een sprookje! En zoals het bij elk sprookje hoort, was er een prins op het witte paard die mij kwam te redden en vervolgens mij om huwelijk heeft gevraagd. Het leek echt een droom te zijn… Maar elke medaille heeft een keerzijde. Er waren ook ups en downs zowel op het werkvlak als privé. Maar het telde allemaal niet mee. Er waren nieuwe contacten, nieuwe vrienden, bijzondere gebeurtenissen en nog veel meer. Het vreemdste was dat ik diep in mijn hart nog altijd het gevoel heb gehad dat het toch niet mijn bestemming was.

Mijn hart gestolen door de stad

Na vier jaar hard geprobeerd te hebben, wilde het huwelijk met de prins op het witte paard niet werken. Maar bij elk sprookje hoort ook een goede fee. En een goede fee komt altijd op het juiste moment. Zo was mijn moeder ook. Ze heeft mij verrast met een stedentrip naar Amsterdam. ‘Dat heb je nodig schat, om bij te komen en na te denken wat je verder wilt van je leven’. Blijkbaar had mijn moeder een glazen bol waarin ze mijn toekomst kon zien.

Het was liefde op het eerste gezicht. Ik werd verliefd!! Niet op een man, maar op een Stad. De stad Amsterdam.  Hier wil ik zijn. Het was mijn eerste gedachte toen ik op de Dam stond. Maar, hoe kom ik hier wonen?? Ik ben natuurlijk een wereldburger in haart en nieren, maar soms is het lang niet genoeg om je woonplaats te kunnen kiezen. Ken je het gezegde: ‘God moves in mysterious ways?’ Ik geloof er echt in. Ik bespaar je het hele verhaal hoe het gelopen was, maar het was zeker heel bizar, waarbij ik denk dat ik geleid ben door iets dat ik niet kan plaatsen …. Dus, een jaar later ben ik verhuisd naar Nederland. Ik ben niet meteen in Amsterdam terecht gekomen, maar in Limburg. Daar is het grootste avontuur van mijn leven begonnen. Het avontuur die ik nog steeds beleef.  

 

Mijn Stad

Hoewel het leven in Limburg voor mij heel leerzaam was, droomde ik bijna elke dag over Amsterdam. De stad waar ik op het eerste gezicht verliefd werd. En weet je, als je een droom hebt, moet je hem koesteren, dan wordt hij een werkelijkheid. Na vier jaar in Limburg gewoond te hebben, ben ik in 

Amsterdam gaan wonen. Het voelde heerlijk: nieuwe baan, nieuwe vrienden, nieuwe kansen en veel vrijheid!

Nieuwe liefde

Lang leve internet met zijn datingsites. Ik woon ik Amsterdam, heb een drukke baan en een leuk appartement en ben een happy single. Ik dacht, in zo’n wereldstad als Amsterdam moet je iemand hebben om jouw geluk te kunnen delen. Dus, ben ik gaan daten. En……yes, ik heb hem, de man van mijn dromen !!

Boutique Trukado

Na heel veel gewerkt te hebben bij verschillende bedrijven ging ik steeds vaker denken om weer voor mijzelf te beginnen. Hoewel ik altijd een gedreven werknemer ben geweest, miste ik dingen die je meemaakt als je een eigen onderneming hebt.  Het werd tijd om terug te gaan naar mijn passie: Everything comes full circle.

Zo is het in 2013 Tassenboetiek Trukado geboren. Waarom tassen? Omdat het mijn grootste passie is, wel op mijn man na..... Van jongs af aan ben ik altijd op zoek geweest naar een tas die niet iedereen heeft, die heel apart en speciaal is, een tas met een verhaal. Soms leek het een mission impossible te zijn om zo’n tas te kunnen vinden. Wat was ik blij als ik hem toch kon vinden en in mijn handen kon houden. Net als ik, zijn mijn klanten gepassioneerd door een mooie en functionele tas. Wat ik heel belangrijk vind is dat een kwalitatief waardige en mooie tas niet altijd duur hoef te zijn. Ik streef er naar om betaalbare luxe aan iedereen te kunnen bieden. Dat wordt door mijn klanten zeer gewaardeerd. Daar door onderscheid ik mij. Bij het samenstellen van de collecties denk ik altijd aan een brede doelgroep; zonder leeftijdgrenzen, met verschillende leefstijl, geslacht en geloof. ‘Een bijzondere tas voor elke gelegenheid en elk budget’ is mijn motto. Liefde, respect en vertrouwen zijn mijn drijfveren. Ik ben een mensen-mens. Ik hou van persoonlijk contact met mijn klanten. Daarom vind ik het ontzettend leuk om deel te nemen aan grote festivals, fairs en evenementen zowel in Nederland als er buiten. Via deze weg krijg ik nog beter zicht op wat mijn klanten willen, wat ze leuk vinden. Het geeft me veel inspiratie en positieve energie in mijn werk.

Dit is dus hoe Tassenboetiek Trukado is ontstaan en waarom ik dit met veel passie doe.

Mocht dit verhaal je aanspreken, zou ik het erg leuk vinden en kunnen waarderen, als je ook mijn facebookpagina Tassenboetiek/Boutique Trukado liked en deelt.

 

En natuurlijk hoop ik je persoonlijk  te zien op één van de evenementen waar we aan deelnemen